Snažna povezanost - Kelteks i solidian

Osnovan 1990 kao obiteljska tvrtka, Kelteks ima iza sebe veliko iskustvo i poznavanje tržišta kao partner u građevinskoj i industriji kompozita. Inovativnim rješenjima u tehnici tkanja Kelteks se razvio u dokazanog ponuđača kompozitnih materijala za područje sporta, automobilske industrije i maritimnih primjena. U građevnoj industriji Kelteks je temeljem istraživačke suradnje sa ponuđačima tekstilne tehnologije sudjelovao u razvoju tekstilne armature za lake betone. Povrh toga Kelteksovi proizvodi danas se rabe pretežito kod vanjskih i unutarnjih završnih radova kao armatura ili mrežice za žbukanje.

Težište proizvodnje leži na tkaninama i mrežicama visokih performansi od karbona, staklenih vlakana ili bazalta koji imaju perspektivu u budućnosti. Nakon preuzimanja od strane solidiana GmbH u 2014 godini Kelteks je pojačao svoje aktivnosti kao mjesto proizvodnje u međunarodno rastućem tržištu za tekstilne armature u betonskoj gradnji i daje odlučujuće doprinose ostvarivanju inovativnih zamisli iz područja tekstilnog betona.

Kelteks i solidian GmbH obavezuju se na visok stupanj inovativnosti koji je zajamčen stalnim prenošenjem know-howa između korisnika iz segmenata projektiranja, građevne industrije i istraživanja. Brojne mogućnosti razvoja i primjene  tehnologija i tržišta ukazuju na uzbudljivu i prema rastu okrenutu budućnost.